“Aku Nak Kaya Tapi Takde Masa” – Doktor Kerajaan

no life no money

ni adalah masalah yang aku selalu dengar dari kawan kawan Doktor atau pegawai perubatan kerajaan. TAK DA MASA.

Macam Mana doktor yang selalu sibuk, nak terlibat dengan banyak aktiviti aktiviti lain contohnya pelaburan hartanah, emas, buat perniagaan sendiri?

Pesakit menjadi keutamaan. Masa dengan keluarga tergadai dan dengan kerja yang penuh tekanan sampai ke hari tua pun tak kaya-kaya. Sebab gaji Ciput.

Harapnya jangan sampai ke tua pun hutang-hutang semua tak settle.

Cara yang paling cepat doktor doktor selalu buat untuk tambah pendapatan adalah dengan buat lokum buat medical report dan sesetengah bila terlibat dengan socso medical board. Masih juga, masa berharga dengan keluarga dan anak anak tergadai

Atau cara yang lain dengan jadi doktor pakar dan up lagi masuk private. Sepatutnya dah jadi doktor pakar masa makin lebih banyak dan makin banyak la masa boleh digunakan untuk buat duit san sini.

walau bagaimana pun, macam mana nak mengurus masa yang singkat dari sejak housemen, medical officer dan ketika dalam perjalanan menjadi pakar untuk di gunakan masa tersebut untuk buat duit?

Dalam proses manjadi doktor pakar yang memakan masa 7 tahun tu…mungkin adik kita dah lama jadi net worth milionaire.

Ada banyak cara yang saya nak cadangkan pada post akan datang berdasarkan bacaan, kuliah kuliah yang saya ikuti, dan sedikit ilmu dari rakan rakan.

“Clinically Smart, Financially Educated”

– Dr Azhari Hiddleston

Jualan Harga Promosi Sempena Menjelang Hari Raya . Rakam Setiap Detik Manis Anda Bersama Keluarga Sempena Syawal yang Muali nanti..
Rakam Setiap Detik Manis Anda Bersama Keluarga Sempena Syawal yang Mulia nanti..

 

Lagi Artikel Menarik :

1- #TipsSifu : Tips Membeli Rumah 

2- #TipsSifu : Pasang Aircond. Cara Mengira Kos Bayaran Aircond Bulanan

3- #TipsSifu : Apa Beza Pelaburan & Simpanan

4- #NasihatSifu : Apabila Berbual Dengan Kawan Kawan..

5- #SharingSegment : Pekerja Yang Datang Lambat, Tapi Superb Part 2  

6- #SharingSegment : Pekerja Yang Datang Lambat, Tapi Superb Part 1

7- Kisah Seorang Pendoa

8- Mr Vios Vs Mr Estima

9- Pelaburan Yang Memberi Kesan Pada Masa Panjang

10- Aset Terpenting Yang Tidak Di Sedari

11-Melaburlah Dengan Cemerlang

 

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s